Rubriky
Vzdělávání a jiné akce

DOBRODĚNÍ – nabídka vzdělávání pro dobrovolníky jaro 2022

I v prvním pololetí roku 2022 bychom rádi podpořili dobrovolníky různými typy vzdělávacích aktivit – seminářů, workshopů, stáží, intervizních a supervizních setkání. Setkávání bude probíhat jednak v rámci pravidelných středečních DOBROKAVÁREN a dále v rámci nabídky vzdělávání pro dobrovolníky.

Kromě základního proškolení v oblasti práv a povinností dobrovolníka při vstupu do dobrovolnické služby, nabízíme opět i benefitový program DOBRODĚNÍ – nabídku různých seminářů, worshopů, dobrovolnických stáží, pedagogického studia a další.

Plánované termíny konání a odborná témata školení jaro 2022:

Leden 2022:

Arteterapie barevná sebereflexe „Všichni jsme tvořivé bytosti, jen se nesmíme bát… každý z nás umí malovat, zpívat a tančit… dnes můžeš začít s námi …”. Program s ART zaměřením s velkým potenciálem sebepoznání. Program ART tvoření s velkým potenciálem sebepoznání. Praktické zaměření pro práci v dobrovolnickém, profesním i osobním životě.

Únor 2022:

Myšlenkové mapy, aktivní pomocník v životě i ve studiu – myšlenkové mapy nám pomáhají k tvoření nových nápadů, k lepšímu chápaní a také výrazně podporují naši paměť. Můžeme je použít například k učení, plánování, řešení problémů, tvoření projektů a podobně. Seznámení a praktické využití metody myšlenkových map.

Linkedin a další možnosti dobrovolnické podpora organizace přes sociální sítě – seznámení s možnostmi, jak podpořit neziskovou organizaci přes sociální sítě – Linkedin, Face book, Instagram a další

Březen 2022:

Když se slovům nedaří – jak podpořit děti s logopedickými problémy. Praktické zkoušení a ukázky aktivit, kterými je s dětmi vhodné trénovat správnou výslovnost, základní aspekty práce logopedických asistentů.

Duben 2022:

Osobnía profesní portfolio dobrovolníka. Jak vytvořit sběrnou i prezentační dokumentaci akce, projektu, dítěte, vlastní profesní.

Červen 2022

Školení pro dobrovolníky Tábory od A do Zet – Chystáte se jako dobrovolník na letní příměstský nebo pobytový tábor? Běží vám hlavou, že třeba nebudete všechno s dětmi umět a zvládat? Chcete se naladit a těšit na děti, hry, akce, rituály a všechno, co takový tábor přináší?

PRŮZKUM ATRAKTIVITY NABÍZENÝCH TÉMAT NA PRVNÍ POLOLETÍ ROKU 2022:

Management dětské skupiny  – jak připravit pro dítě, dětskou skupinu projekt dlouhodobějšího charakteru včetně plánování a ekonomiky, obsahu programu, zaměříme se na práci s prioritami dítěte, dětské skupiny apod., nabídka možností, jak trávit s dítětem, dětskou skupinou volný čas.

Specifika dětí v problémových životních situacích, mladší školní věk  – práce s modelovými situacemi, do nichž se již pracující dobrovolník dostává, věková specifika mladších školních dětí, rizika práce s dětmi, nabídka mentoringových programů, které TOTEM, z.s. realizuje jako podporu rodin a dětí 6 – 15 let

Specifika dětí v problémových životních situacích, starší školní věk – práce s modelovými situacemi, do nichž se již pracující dobrovolník dostává, věková specifika „náctiletých“, rizika práce s mádeží, ,  nabídka mentoringových programů, které TOTEM, z.s. realizuje jako podporu „náctiletých“  

ON LINE svět – jak ho užívat i jak mu nepodlehnout –  novinky, možnosti a aplikace v on line prostoru pro děti školou povinné, rizika a ohrožení on line světa pro děti. Kde je prostor pro dobrovolníka a jak podporovat dítě, aby užívalo, ale nepodléhalo?

Jak podpořit dítě, aby chtělo a dokázalo „být ve škole úspěšné“ … tipy a nápady, metodická podpora pro dobrovolníky, kteří doučují děti a pomáhají jim na cestě za prožitkem úspěchu ve školní lavici.

Počet míst ve skupině je 10. Neváhejte a rezervujte si své místo na školení ještě dnes.